Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: питання кандидатури прем’єра депутати мають вирішити найближчим часом


Петро Порошенко в Раді, архівне фото (©Shutterstock)
Петро Порошенко в Раді, архівне фото (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявляє, що питання врегулювання політичної кризи, визначення кандидатури нового прем’єра, формування нового уряду і коаліції народні депутати мають вирішити найближчим часом.

«У Вашингтоні я заявив, що це точно не питання місяців і тижнів, це питання днів і годин. Наголошую на тому, що бажано першого парламентського тижня роботи, країна повинна мати нового прем’єра, нову коаліцію, нову програму дій уряду, яка гарантуватиме стабільну роботу коаліції і уряду», – сказав Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам.

Наразі тривають переговори щодо створення нової коаліції та формування нового уряду.

У лютому з коаліції вийшли фракції «Самопоміч» і «Батьківщина». Фракція Радикальної партії Олега Ляшка теж заявила, що вийшла з коаліції ще у вересні минулого року, а в березні депутати цієї фракції відкликали свої підписи під коаліційною угодою.

30 березня з’явилось повідомлення, що «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» ведуть переговори з позафракційними депутатами про входження до їхнього складу, щоб можна було створити коаліцію лише з цих двох фракцій. Протягом 30 і 31 березня до фракції «Блоку Порошенка» ввійшли ще три депутати. Станом на 31 березня, за даними сайту Верховної Ради, ці дві фракції разом налічували 222 голоси; для створення коаліції потрібно принаймні 226.

XS
SM
MD
LG