Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ не має повноважень розпочинати щодо чинного президента розслідування – заява


Національне антикорупційне бюро України не має повноважень розпочинати щодо чинного президента досудове розслідування.

Як повідомляє прес-служба бюро, відповідно до закону України «Про Національне антикорупційне бюро України» та Кримінального процесуального кодексу, підслідними бюро є вищі посадові особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зокрема президент України, повноваження якого припинено.

Водночас в НАБУ зазначають, що стосовно інших осіб, згаданих напередодні в розслідуваннях ЗМІ, наразі проводиться аналітична робота з метою встановлення підстав для проведення досудового розслідування.

Увечері 3 квітня автори міжнародного журналістського розслідування оприлюднили дані, які нібито свідчать, що панамська юридична компанія Mossack Fonseca допомагала деяким своїм клієнтам відмивати гроші, ухилятися від сплати податків і обходити різні санкції.

Репортери із 76 країн опрацювали понад 11 мільйонів документів щодо офшорних компаній та їхніх власників. В Україні фігурантом розслідування став, зокрема, президент України Петро Порошенко.

Журналісти-розслідувачі заявляють, що президент України Петро Порошенко, всупереч заявам, досі не передав свої активи у траст, однак почав реструктуризацію належних йому активів компанії Roshen, створивши для цього три офшорні компанії. В Адміністрації президента наразі цієї інформації не коментували.

XS
SM
MD
LG