Доступність посилання

ТОП новини

Полозов сподівається, що Савченко поки не етапуватимуть


Надія Савченко
Надія Савченко

Адвокат засудженої в Росії української громадянки Надії Савченко Микола Полозов сподівається, що керівництво Федеральної служби виконання покарань Росії не почне етапувати її до колонії найближчим часом.

«Вже з сьогоднішнього дня органи ФСВП мають право почати етапувати Надію Савченко до місця відбування покарання, але я сподіваюся, що керівництво ФСВП не стане загострювати ситуацію і починати негайне етапування Савченко», – написав Полозов у Facebook, нагадавши, що вирок суду у справі Савченко набув чинності 5 квітня.

Від 6 квітня українка обіцяє почати сухе голодування. « Незалежно від обставин вона починає завтра і якщо це станеться на етапі, де абсолютно точно їй не зможуть надати екстрену медичну допомогу в разі різкого погіршення стану її здоров’я, наслідки можуть бути критичними», – наголосив адвокат.

За його словами, об’єктивної медичної інформації про стан здоров’я Надії Савченко немає, оскільки вона заборонила допускати до себе російських лікарів, а українські медики не отримали дозвіл російської влади на обстеження Надії. «Скільки вона може витримати, і якої шкоди буде завдано її здоров’ю, ніхто не знає», – додав Полозов.

Адвокат наголосив, що інших юридичних рішень у справі Савченко немає і вже не буде. «Я закликаю світових політиків максимально активізувати зусилля в переговорах з керівництвом Росії про обмін / звільнення Надії Савченко… Настав час приймати політичні рішення», – наголосив він.

У МЗС Росії раніше вказували, що майбутнє Савченко може обговорюватися тільки після набрання вироком сили. Президент України Петро Порошенко пропонував обмін Савченко на двох затриманих в Україні російських військових.

22 березня суд у Росії засудив Савченко до 22 років ув’язнення за звинуваченням у вбивстві російських журналістів, замаху на вбивство і незаконному перетині кордону. Раніше Савченко заявляла, що не подаватиме скарги на вирок, оскільки не визнає суду і самого вердикту.

Савченко від грудня оголосила чергове голодування на знак протесту проти ув’язнення, а від 4 до 10 березня тримала сухе голодування.

XS
SM
MD
LG