Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: за добу на Донбасі загинули 2 українських військових, 10 поранені


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні конфлікту на сході України загинули двоє українських військовослужбовців, 10 – поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, що один військовий загинув під населеним пунктом Новозванівка, а другий біля шахти «Бутівка».

«Вчора, у перший понеділок квітня, бойова обстановка на Донбасі знову загострилася. Противник різко збільшив кількість обстрілів наших позицій на всіх напрямках», – сказав речник.

За його словами, «найгарячішими точками» на Донецькому напрямку залишаються Зайцеве, Новгородське й Авдіївка, де бойовики активно використовують міномети. Лисенко заявив, що на Маріупольському напрямку було відбито напад диверсійної групи поблизу Гранітного.

Речник поінформував, що на Луганському напрямку бойовики здійснили низку провокацій поблизу Станиці Луганської, а також застосував міномет поблизу Новозванівки.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» заявляють, що минулої доби українські військові обстріляли їхні позиції в Горлівці, передмісті Донецька, Саханці. Про постраждалих не повідомляють.

Луганські сепаратисти звинувачують українських військових в обстрілах зокрема в районі сіл Калинівка, Лозове, Логвинівка. За повідомленням, внаслідок цього ніхто не загинув.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG