Доступність посилання

ТОП новини

Кримчан, обвинувачених у тероризмі, залишили під вартою до червня – адвокат


Ілюстраційне фото (©Shutterstock)
Ілюстраційне фото (©Shutterstock)

Термін утримання під вартою чотирьох кримчан, яких на півострові звинувачують у зв’язках з угрупованням «Хізб ут-Тахрір», продовжили до 8 червня, повідомляє адвокат Еміль Курбедінов. Таке рішення 5 квітня ухвалив суд Сімферополя в анексованому Росією Криму.

До цього адвокат повідомив, що російська ФСБ домоглася проведення закритого засідання суду щодо продовження утримання в СІЗО заарештованих Емір-Усеїна Куку, Енвера Бекірова, Мусліма Алієва і Вадима Сірука.

У Криму 11 лютого відбулися обшуки в будинках кримських татар. Були затримані 12 людей, після допитів більшість відпустили. Пізніше призначений Росією прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила про затримання чотирьох людей у рамках кримінальної справи за фактом діяльності «терористичної організації «Хізб ут-Тахрір».

12 лютого для чотирьох затриманих суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту до 8 квітня. За словами адвоката Еміля Курбедінова, слідство не надало жодних доказів, які б підтверджували звинувачення на адресу кримчан.

Всі четверо зараз перебувають під вартою в сімферопольському СІЗО.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG