Доступність посилання

ТОП новини

Савченко може повернутися в Україну за кілька тижнів – Новиков


Ілля Новиков про повернення Надії Савченко додому
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:17 0:00

Ілля Новиков про повернення Надії Савченко додому

Громадянка України Надія Савченко може повернутися додому за кілька тижнів, повідомляє її адвокат Новиков.

За його словами, переговори щодо її повернення до України ведуться, але існує юридична можливість етапування Савченко до місця позбавлення волі.

«Її можуть будь-якої миті вивезти. Я сподіваюсь, що російська влада розуміє, що такий захід буде розглядатися всіма без винятку, не тільки українською стороною, але й американцями, і європейцями як зрив попередніх домовленостей. Сподіваюся, що вони не підуть на такий крок, тому що етапування означає, що мінімум на 2 тижні, а може й на довше, ми просто втратимо будь-яку інформацію про її місцеперебування », – сказав Ілля Новиков у коментарі Радіо Свобода.

За його словами, зараз її оглядають російські тюремні медики, але «нема жодної впевненості, що вони будуть піклуватися про її здоров’я».

Надія Савченко від 6 квітня оголосила сухе голодування з вимогою звільнення.

5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років ув’язнення 22 березня, звинувативши, зокрема, у вбивстві російських журналістів на Донбасі. Надія Савченко звинувачення відкидає і обіцяла від 6 квітня розпочати нове сухе голодування з вимогою повернути її до України.

Російська влада раніше заявляла, що рішення про можливу передачу Савченко Україні може бути ухвалене лише після набрання чинності вироком у її справі.

XS
SM
MD
LG