Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі активісти вимагали звільнення Надії Савченко


У Запоріжжі відбулася акція на підтримку Надії Савченко (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00

У Запоріжжі відбулася акція на підтримку Надії Савченко (відео)

У Запоріжжі 6 квітня відбувся мітинг з вимогою до керівництва Росії звільнити українську громадянку Надію Савченко.

Як повідомляє кореспондент Радіо свобода, учасники заходу принесли з собою плакати з написами «#FreeSavchenko», «Надіє, Запоріжжя з тобою», «Путіну горіти у пеклі!», «Путіна – в Гаагу», «Надії – свободу».

«Зараз Надія почала сухе голодування і ми вийшли підтримати її у цьому протесті, в її вимогах, що вона засуджена незаконно. Запоріжжя вимагає, щоб Надію відпустили, щоб її повернули до України живу і здорову. Ми написали два дні тому пост у соцмережах і люди збираються на акцію на підтримку Надії Савченко», – зазначила організатор мітингу Євгенія Капля.

У вівторок адвакат Надії Савченко Ілля Новиков повідомив Радіо Свобода, що вона може повернутися в Україну за кілька тижнів.

Надія Савченко від 6 квітня оголосила сухе голодування з вимогою звільнення.

5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років ув’язнення 22 березня, звинувативши, зокрема, у вбивстві російських журналістів на Донбасі. Надія Савченко звинувачення відкидає і обіцяла від 6 квітня розпочати нове сухе голодування з вимогою повернути її до України.

Російська влада раніше заявляла, що рішення про можливу передачу Савченко Україні може бути ухвалене лише після набрання чинності вироком у її справі.

XS
SM
MD
LG