Доступність посилання

ТОП новини

Панама створить комісію для розслідування фінансових махінаціїй – президент Варела


Президент Панами вирішив створити комісію для розгляду ймовірних фінансових махінацій після витоку документів компанії Mossack Fonseca.

«Панамський уряд з допогою нашого міністерства закордонних справ створить незалежну комісію з вітчизняних та міжнародних експертів, щоб запропонувати заходи, які ми здійснимо з іншими країнами світу з метою підвищити прозорість фінансових та правових систем. Ми країна, яка поважає міжнародне право й готова разом із міжнародною спільнотою докладати зусиль щодо пошуку рішень цієї глобальної проблеми», – наголосив президент Панами Хуан Карлос Варела 6 квітня.

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) раніше розкритикувала владу Панами після витоку більш як 11 мільйонів документів юридичної фірми Mossack Fonseca, яка спеціалізується на створенні офшорів.

«Панама — остання велика країна, яка далі надає змогу приховувати кошти від податків та правоохоронних органів за допомогою офшорів», – заявив генеральний секретар ОЕСР Гурріа Тревіньйо.

3 квітня Центр дослідження корупції і організованої злочинності (OCCRP), Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) і сайти світових ЗМІ опублікували матеріали, присвячені корупції у найвищих ешелонах влади в низці країн.

Репортери із 76 країн опрацювали понад 11 мільйонів документів щодо офшорних компаній та їхніх власників. Вони повідомляють, що знайшли важливу інформацію щодо 12 чинних та колишніх лідерів держав та урядів світу. В Україні фігурантом розслідування, зокрема, став президент Петро Порошенко.

XS
SM
MD
LG