Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачів, сфотографованих на весіллі сепаратистів, звільнили – СММ ОБСЄ


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявляють про звільнення спостерігачів, сфотографованих на весіллі сепаратистів.

«У відповідь на повідомлення в соціальних мережах: фотографія була зроблена в червні 2015 року. СММ ОБСЄ шкодує про даний інцидент. Хоча спостерігачі не відвідували весілля як таке, фото чітко вказує на помилкове рішення з їхнього боку. Ці спостерігачі більше не працюють у місії», – йдеться у повідомленні місії ОБСЄ у Facebook.

У повідомленні зауважують, що моніторингова місія – це місія, яка здійснює неупереджений моніторинг та надає звіти, вона суворо слідкує за тим, щоб спостерігачі дотримувалися «кодексу поведінки, який передбачає, зокрема, неупередженість та об’єктивність».

«Непрофесійна поведінка спостерігачів на фото є одиничним випадком, що не має кинути тінь на репутацію інших членів місії», – наголошують в ОБСЄ.

Раніше у соціальних мережах з’явилося фото, на якій видно спостерігача ОБСЄ разом з нареченою – донькою проросійського бойовика на прізвисько «Бабай».

СММ ОБСЄ в Україні була створена в березні 2014 року у відповідь на початок гібридної агресії Росії проти України у Криму й на сході держави. Її мандат поширюється на всю територію України, але до Криму місію не допускає Росія, що окупувала півострів, а підтримувані Росією сепаратисти обмежують її пересування на окупованих частинах Донбасу.

XS
SM
MD
LG