Доступність посилання

ТОП новини

Франція та Німеччина підтримуватимуть Україну попри нідерландський референдум – Олланд


Ангела Меркель (Л) і Франсуа Олланд
Ангела Меркель (Л) і Франсуа Олланд

Франція та Німеччина продовжуватимуть підтримувати асоціацію між Україною та Євросоюзом попри результати референдуму у Нідерландах, заявляє президент Франції Франсуа Олланд.

«Щодо Європи, то вона імплементуватиме все можливе у рамках асоціації», – заявив Олланд 7 квітня після зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, якого цитує Reuters.

«Що ж до Франції та Німеччини, то ми продовжуватимемо підтримувати Україну і застосовуватимемо Угоду про асоціацію у наших країнах» – зазначив Франсуа Олланд.

За даними центру соціології IPSOS, на референдумі у Нідерландах щодо Угоди про асоціацію між Україною і ЄС явка виборців становила32%. За остаточними результатами екзит-полів, 37,5% виборців проголосували за асоціацію з Україною, 61,7% – проти. Щоб голосування було визнане таким, що відбулося, необхідно, щоб в ньому взяли участь не менш як 30 відсотків виборців.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив пізно ввечері 6 квітня після завершення референдуму, що влада цієї країни ретельно переглядатиме Угоду про асоціацію з Україною, щоб задовольнити усі сторони.

Виборча комісія Нідерландів повідомила, що оприлюднить офіційні результати референдуму 12 квітня, а попередні – 8 квітня.

XS
SM
MD
LG