Доступність посилання

ТОП новини

Тягнибок заявляє, що ГПУ змінила його статус у справі Євромайдану


Олег Тягнибок
Олег Тягнибок

Генеральна прокуратура України 7 квітня допитала лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока щодо подій 18-20 лютого 2014 року під час Євромайдану, повідомляють у цій політичній силі.

«У підсумку за одним із інцидентів ГПУ перекваліфікувала статус очільника «Свободи» в потерпілого», – мовиться у повідомленні.

За словами Тягнибока, допит стосувався дій спецпідрозділу «Беркут» щодо активістів Євромайдану та народних депутатів.

«Питання до мене щодо Майдану були загального характеру і стосувалися моєї безпосередньої участі у тих подіях. Вочевидь, це було потрібно для протоколу. Оскільки мене перевели у статус потерпілого, то очевидно, що будуть іще допити. До того ж, я не виключаю, що найближчим часом будуть також допити інших народних депутатів-свободівців VII скликання та визначення їхнього процесуального статусу», – зазначив Тягнибок.

У Генпрокуратурі наразі цієї інформації не коментували.

У жовтні 2015 року правоохоронці провели обшуки у колишніх народних депутатів від ВО «Свобода» Олександра Сича, Олега Панькевича та Ігоря Янківа. Це було здійснено у рамках розслідування фактів, викладених у сюжеті BBC – з цього відео видно, як із вікна номера у готелі «Україна» стріляли. У цьому номері проживав Янків, в сусідніх – Сич і Панькевич.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто людей, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули.

XS
SM
MD
LG