Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Києві продовжив розгляд справи російських військових


Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров
Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров

Голосіївський районний суд Києва продовжив розгляд справи військовослужбовців Збройних сил Росії Євгена Єрофеєва й Олександра Александрова, затриманих близько року тому на Донбасі.

Захист продовжує надавати суду матеріали доказів.

Минулої ночі невідомі кинули пляшки із займистою речовиною у будівлю Голосіївського суду і влучили в кабінет судді, що головує на суді в справі Александрова і Єрофеєва. Виникла пожежа, внаслідок якої пошкоджений кабінет судді, документи справи вціліли. Поліція відкрила кримінальне провадження, головною версією того, що сталося, називає професійну діяльність судді.

Минулого місяця адвоката Александрова Юрія Грабовського знайшли вбитим у Черкаській області після того, як кілька днів його вважали зниклим. Розслідування вбивства триває.

16 травня минулого року російські спецпризначенці Олександр Александров і Євген Єрофеєв були затримані в зоні проведення бойових дій на Донбасі поблизу Щастя Луганської області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення: у незаконному перетині кордону, та, серед іншого, звинуватили у вбивстві військового. Російським спецпризначенцям також інкримінують терористичний напад на позиції 92-ї бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя. Спочатку Єрофеєв і Александров назвались російськими військовими, але на суді відмовилися від свідчень.

XS
SM
MD
LG