Доступність посилання

ТОП новини

У Росії назвали причину «енергійного зниження» літака, що розбився в Ростові: дії екіпажу


У Росії Міждержавний авіаційний комітет повідомив попередні підсумки розслідування катастрофи літака, що розбився в Ростові-на-Дону 19 березня. Причиною «енергійного зниження» «Боїнга» у звіті названі одночасна віддача штурвалу «від себе» і відхилення стабілізатора літака на пікірування на 5 градусів.

За звітом, літак двічі намагався зайти на посадку у ручному режимі, автопілот був відімкнений.

«У процесі повторного заходження на посадку, що здійснювалося також у режимі ручного управління, екіпаж на висоті 220 метрів (за 4 кілометри до злітно-посадкової смуги) ухвалив рішення про «відхід на друге коло» й ініціював набір висоти з виведенням двигунів на злітний режим», – йдеться в повідомленні МАКу.

За даними відомства, подальші дії екіпажу не дозволили запобігти зіткненню літака із землею, що сталося на швидкості понад 600 кілометрів на годину.

Як заявили в МАКу, розслідування триває для відновлення «повної картини» авіакатастрофи.

Раніше Міждержавний авіаційний комітет повідомляв, що літак на момент вильоту був повністю справний.

Пасажирський «Боїнг-737» авіакомпанії Flydubai виконував рейс з Дубая в Ростов-на-Дону. Він зазнав аварії при повторному заході на посадку у складних метеорологічних умовах. За даними, які наводить авіакомпанія FlyDubai, на борту перебували 55 пасажирів, зокрема восьмеро українців, і сім членів екіпажу. Всі вони загинули.

XS
SM
MD
LG