Доступність посилання

ТОП новини

Заступника міністра інфраструктури Омеляна обрали головою наглядової ради «Укрзалізниці»


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Наглядова рада компанії «Укрзалізниця» обрала головою наглядової ради заступника міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Як повідомила прес-служба Мінінфраструктури, у другому питанні порядку денного члени наглядової ради ПАТ розглянули умови контрактів, які укладатимуться з членами його правління.

Наглядова рада затвердила встановлення шестимісячного терміну дії першого контракту, протягом якого членам правління товариства не виплачуватимуться доплати, надбавки, премії, заохочувальні виплати за результатами роботи, ці виплати можуть бути передбачені лише в разі продовження терміну дії контракту.

«Для кожного з членів правління будуть визначені головні показники ефективності (КРІѕ). Якщо за результатами роботи в ці півроку показники виконуватимуться, то контракт буде продовжено на наступні 2,5 роки і розпочнеться нарахування бонусів», – зазначив Омелян.

Він також додав, що встановлюється ринковий рівень зарплат для керівництва ПАТ і від нього вимагається повна прозорість закупівель, суттєвого підвищення ефективності, відповідальності та наведення порядку в компанії.

«Якщо протягом 1-3 місяців це не почне відбуватися, відбудуться зміни в керівному складі», – наголосив він.

Склад наглядової ради «Укрзалізниці» затверджений розпорядженням Кабінету міністрів України від 25 листопада 2015 року. До нього увійшли, серед інших, директор департаменту державної власності Мінінфраструктури Юрій Гвоздьов, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів, директор департаменту фінансів промисловості Міністерства фінансів Юрій Миськів, заступник міністра інфраструктури Володимир Омелян, перший заступник голови Фонду державного майна Дмитро Парфененко.

30 березня Кабмін звільнив виконувача обов’язків генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту «Укрзалізниця» Олександра Завгороднього від виконання обов’язків голови правління публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» і призначив замість нього Євгена Кравцова.

У жовтні минулого року уряд зареєстрував публічне акціонерне товариство «Українська залізниця», створене на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця»).

XS
SM
MD
LG