Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: бойовики почали використовувати запалювальні міни в промзоні Авдіївки


Проросійський бойовик, архівне фото
Проросійський бойовик, архівне фото

«Проросійські незаконні збройні формування продовжують обстріли позицій українських військ у цьому районі, тільки тепер вже особливими мінами – запалювальними. Використовуючи такий вибуховий пристрій, бойовики цілеспрямовано і цинічно знищують садиби і майно мирних жителів», – мовиться у повідомленні прес-центру штабу.

Наразі підтвердження цієї інформації з інших джерел, зокрема від спостерігачів ОБСЄ, немає, також сепаратисти не коментують цих звинувачень штабу АТО.

Раніше в штабі АТО зазначали, що вчора в Авдіївці бойові дії тривали цілодобово. За даними штабу, проросійські бойовики «зосередили свої сили в районі Ясинуватої, Яковлівки, Мінерального і ведуть вогонь звідти, намагаючись захопити промзону Авдіївки і у разі успіху розвинути наступ далі».

Від березня повідомлялося, що найбільш обстрілюваним проросійськими сепаратистами на донецькому напрямку є район Авдіївки. Повідомлялося про активні спроби проросійських сепаратистів встановити контроль над промисловою зоною Авдіївки на Донеччині. Промислова зона Авдіївки має стратегічне значення. З її території можливий вогневий контроль траси Донецьк – Горлівка, критично важливої для зв’язку між двома великими підрозділами угруповання «ДНР» у цих містах.

XS
SM
MD
LG