Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США прибув до Іраку на переговори про боротьбу з ісламістами


Джон Керрі на прес-конференції в посольстві США в Багдаді, 8 квітня 2016 року
Джон Керрі на прес-конференції в посольстві США в Багдаді, 8 квітня 2016 року

Державний секретар США Джон Керрі прибув до Іраку на переговори щодо боротьби проти екстремістського угруповання «Ісламська держава».

У плані його візиту – зустрічі з прем’єр-міністром Іраку Хайдаром аль-Абаді, міністром закордонних справ Ібрагімом аль-Джаафарі, а також із прем’єром автономного Іракського Курдистану Нечирваном Барзані, повідомив речник Державного департаменту США Джон Кербі.

За словами речника, Керрі наголосить на твердій підтримці з боку США іракського уряду, перед яким постають складні виклики в галузях безпеки, економіки й політики.

Крім того, Керрі, що прибув до Багдада вперше з 2014 року, висловить підтримку Абаді посеред нинішньої політичної кризи в Іраку.

Минулого тижня Абаді викликав невдоволення політичної еліти пропозицією змінити склад кабінету міністрів, що має на меті наступ на глибоко вкорінену корупцію: прем’єр запропонував замінити давніх членів уряду-політиків на технократів і вчених. У США побоюються, що політичні заворушення в Іраку можуть зашкодити зусиллям цієї країни в боротьбі проти угруповання «Ісламська держава», яке досі контролює значні частини Іраку.

XS
SM
MD
LG