Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі поранено 5 військовослужбовців – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що за минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військовослужбовців немає, але п'ятеро зазнали поранень.

«4 військових було поранено поблизу Авдіївки, ще одного – в районі Донецького аеропорту», – розповів Лисенко.

Він зазначив, що, як і раніше, найбільш напруженою залишається ситуація в Авдіївці і околицях, на Світлодарській дузі, поблизу горлівки і Донецького аеропорту.

«Внаслідок одного з артобстрілів з боку окупантів в Авдіївці загинула літня жінка, і було пошкоджено 2 будинки. Наші військові з метою захисту власних, а також життів мирних жителів й надалі змушені відкривати вогонь у відповідь», – розповів Лисенко.

Водночас, за його словами, найспокійнішим напередодні був луганський напрямок, де обстрілів не було.

Раніше сьогодні у прес-центрі штабу АТО повідомили, що за минулу добу підтримувані Росією сепаратисти здійснили 73 обстріли позицій військових Збройних сил України.

В угрупованні «ДНР» заявили, що українські силовики обстріляли Ясинуватський блокпост з танкових гармат, а також випустили сотню мін по північних околицях Донецька і Горлівки.

Сепаратисти з угруповання «ЛНР» заявили, що за тиждень ЗСУ випустили в бік контрольованих луганськими сепаратистами території понад 20 мін, а також, що українські військові нарощують військову присутність на лінії розмежування сторін.
У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG