Доступність посилання

ТОП новини

У Мінекономрозвитку заявили про труднощі з транзитом вантажів із України територією Росії


Міністерство економічного розвитку і торгівлі України з посиланням на звернення експортерів повідомило про труднощі із пропуском вантажів, які слідують з України транзитом через територію Росії до третіх країн, зокрема Азербайджану та Грузії. Про це йдеться у повідомленні відомства на сайті в суботу.

В українському міністерстві не повідомили, що саме є причиною затримання вантажів. Реакції від російської сторони теж наразі немає.

Мінекономрозвитку України радить експортерам надсилати на «гарячу лінію» відомства матеріали від офіційних органів Росії щодо відмови у здійсненні транзиту і вказувати дії, які були вже здійсненні для вирішення ситуації з затримкою.

Росія з початку 2016 року повідомила про запровадження значних ускладнень для транзиту українських товарів російською територією.

Із 11 лютого в Україні активісти почали блокувати транзит російських товарів через українську територію і закликали владу України офіційно заборонити такий транзит. 14 лютого Міністерство транспорту Росії повідомило, що зупинило на території цієї країни пересування вантажного автотранспорту, зареєстрованого в Україні. Наступного дня український уряд запровадив заходи у відповідь. Але більш ніж за тиждень Україна і Росія домовилися про повернення заблокованого в цих країнах вантажного автотранспорту протилежної сторони і його водіїв.

XS
SM
MD
LG