Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відкрили міжнародну виставку-аукціон для допомоги постраждалим через бойові дії на Донбасі 


Благодійна виставка-аукціон на території музею «Київська фортеця», Київ, 9 березня 2016 року
Благодійна виставка-аукціон на території музею «Київська фортеця», Київ, 9 березня 2016 року

9 квітня у Києві розпочала роботу міжнародна благодійна виставка-аукціон «Чота за чотою», мета якої – зібрати кошти для допомоги постраждалим від бойових дій на Донбасі. Як передає кореспондент Радіо Свобода, на аукціоні свої роботи презентували художники і майстри з України, Литви, Бельгії, Франції.

Виставку розмістили у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця». До організації долучилась столична влада, мистецькі та волонтерських організації, а також грузинське і чеченське земляцтва.

Як зазначила виконувач обов'язків директора музею «Київська фортеця» Оксана Новікова-Вигран наголосила наважливості того, що до організації і проведення виставки долучилась міжнародна творча спільнота.

«Зібрані кошти ми передамо Центральному військовому клінічному госпіталю на потреби поранених українських бійців і дітям-сиротам з дитбудинків на Донеччині та Луганщині, які розташовані на території, контрольованій Україною. Частину коштів ми також плануємо передати нашим бійцям безпосередньо на передову», – повідомила Радіо Свобода співорганізатор виставки, голова громадського об’єднання «Творча рада» у Києві Галина Верещинська.

Серед численних мистецьких робіт на заході продемонстрували роботи школярів зі звільнених територій Донбасу і з родин переселенців – вони вишили рушники, обереги і великодні сувеніри. Проект під назвою «Вишиті мрії» ініціював активістом з Донбасу Максим Потапчук.

Загалом у перший день виставки-аукціону в «Київську фортецю» прийшло близько сотні відвідувачів. Працюватиме виставка до 15 квітня. Вхід безкоштовний.

XS
SM
MD
LG