Доступність посилання

ТОП новини

У «Блоці Порошенка» очікують обрання нового керівника уряду 12 квітня


Олексій Гончаренко
Олексій Гончаренко

Заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Олексій Гончаренко заявляє, що у вівторок, 12 квітня, буде обрано нового керівника уряду. Про це він заявив у неділю в коментарі Радіо Свобода.

«Яценюк може залишитись виконувачем обов’язків у разі, якщо ми не зможемо обрати нового прем’єр-міністра, а я впевнений, що ми зможемо це зробити і у вівторок буде обрано нового голову уряду», – сказав він, уточнивши, що він говорив про кандидатуру Володимира Гройсмана.

На думку Гончаренка, це означатиме вихід із політичної кризи.

«Я вважаю, що вдасться створити коаліцію і ми не допустимо парламентських виборів в Україні. Фракція «Блок Петра Порошенко», яка висуває Володимира Гройсмана, бере на себе відповідальність за ситуацію, разом із колегами з «Народного фронту» звичайно, які разом з нами долучаються до коаліції», – наголосив він.

Раніше у неділю Яценюк заявив про рішення скласти повноваження прем’єра. Він додав, що 12 квітня відповідне подання буде внесено до Верховної Ради.

Наразі тривають коаліційні переговори, оскільки у лютому з коаліції вийшли фракції «Самопоміч» і «Батьківщина». Фракція Радикальної партії Олега Ляшка теж вийшла з коаліції.

30 березня з’явилися повідомлення, що «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» ведуть переговори з позафракційними депутатами про входження до їхнього складу, щоб можна було створити коаліцію лише з цих двох фракцій. Станом на 10 квітня, за даними сайту Верховної Ради, ці дві фракції разом налічували 222 голоси. Для створення коаліції потрібно принаймні 226 депутатів.

Партію «Народний фронт» очолює прем’єр Арсеній Яценюк.

Відповідно до чинного законодавства, відставка уряду настає внаслідок ухвалення Верховною Радою резолюції недовіри, а також відставки прем’єра. Рада розглядає питання про відставку прем’єра не пізніше ніж на десятий день після надходження відповідної заяви. У лютому депутати не змогли проголосувати за резолюцію недовіри.

XS
SM
MD
LG