Доступність посилання

ТОП новини

«Опозиційний блок» вимагає оголошення дострокових парламентських виборів


«Опозиційний блок» вимагає після відставки прем’єра оголошення дострокових парламентських виборів.

«Заява Арсенія Яценюка – наслідок провалу влади, про який ще в лютому заявив парламент, визнавши роботу уряду незадовільною. Спроба перетасувати колоду тієї ж коаліції, тільки з меншою кількістю фракцій, нічого не дасть. Потрібна повне перезавантаження», – йдеться у заяві політичної сили.

«Спроба зліпити з осколків старої коаліції нову, як це зараз планує влада, позбавлена сенсу», – додають в партії.

«Опозиційний блок» вимагає розпуску парламенту.

Раніше сьогодні Яценюк заявив про рішення скласти повноваження прем’єра. Він додав, що 12 квітня відповідне подання буде внесено до Верховної Ради.

Наразі тривають коаліційні переговори, оскільки у лютому з коаліції вийшли фракції «Самопоміч» і «Батьківщина». Фракція Радикальної партії Олега Ляшка теж вийшла з коаліції.

Наприкінці березня з’явилися повідомлення, що «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» ведуть переговори з позафракційними депутатами про входження до їхнього складу, щоб можна було створити коаліцію лише з цих двох фракцій. Станом на 10 квітня, за даними сайту Верховної Ради, ці дві фракції разом налічували 222 голоси. Для створення коаліції потрібно принаймні 226 депутатів.

Відповідно до Конституції, президент України має право достроково припинити повноваження Верховної Ради, якщо протягом одного місяця не сформовано коаліцію. Рішення про дострокове припинення повноважень Верховної Ради ухвалює президент після консультацій з головою Верховної Ради України, його заступниками та головами депутатських фракцій у Верховній Раді України.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

10.04.2016
Байден і Яценюк: реформи в Україні повинні бути незворотними

Віце-презідент США привітав досягнення Кабміну за останні два роки, зокрема, кроки на впроведення необхідних економічних реформи далі

01.04.2016
Посол США застеріг від позачергових виборів і розкритикував вимоги Тимошенко

«Я дуже критично ставлюся до тих коментарів та пропозицій, які пані Тимошенко висловила за цей тиждень» далі

XS
SM
MD
LG