Доступність посилання

ТОП новини

Ложкін про продаж медіа-холдингу через офшори: це був звичайний бізнес


Борис Ложкін ©Shutterstock
Борис Ложкін ©Shutterstock

Глава Адміністрації президента України Борис Ложкін заявляє, що продаж «Українського медіа-холдингу» (UMH) у 2013 році за допомогою фірми, зареєстрованої на Британських Віргінських островах, є «звичайним бізнесом». Про це повідомляє в неділю, 10 квітня видання «Українська правда».

Коментуючи заяву народного депутата Сергія Лещенка про те, що компанія Ложкіна Integrity International Holding LTD не вказана у нього в декларації, а сума угоди не була предметом оподаткування в Україні, Ложкін заявив: «Це історія 2013 року. Це був звичайний бізнес, ще до мого приходу на держслужбу».

«Структура бізнесу була складна, але нічого страшного, як це здається Лещенку, там не було», – сказав Ложкін.

Напередодні Лещенко заявив, що компанія Ложкіна Integrity International Holding LTD на Британських Віргінських островах отримала 315 мільйонів євро від продажу «Українського медіа-холдингу». Депутат зауважив, що ця компанія не вказана в декларації Ложкіна, а кошти від продажу не були предметом оподаткування в Україні.

Репортери із 76 країн опрацювали понад 11 мільйонів документів щодо офшорних компаній та їхніх власників. В Україні фігурантом розслідування, опублікованого минулого тижня, став, зокрема, президент України Петро Порошенко. Сьогодні Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам анонсував низку кроків для здійснення деофшоризації.

XS
SM
MD
LG