Доступність посилання

ТОП новини

Опитування: за останні 12 місяців про корупцію правоохоронцям повідомляв 1% українців


За останні 12 місяців про корупцію до прокуратури чи поліції повідомляв 1% українців. Про це свідчать дані опитування, проведеного міжнародною організацією PACT Inc. у жовтні 2014 – листопаді 2015 року, повідомляє організація Transparency International Україна.

За результатами цього опитування, 16% людей зацікавлені повідомляти, а 6% – зацікавлені дізнатися, як це зробити. Також серед помічників у викритті корупції українці вбачають медіа – журналістам готові розказувати про корупцію 12% людей.

В Transparency International зауважують, що причини такої пасивності не досліджувалися, але вони можуть бути пов’язані з небажанням людей вирішувати свої проблеми самостійно і відсутністю знань про свої права.

«Крім успішно працюючих антикорупційних органів, необхідний суспільний тиск знизу – лише тоді корупція в Україні піде на спад. Ще один фактор успішного подолання цього «суспільного недугу» –справедлива судова система, що працює за принципом невідворотності покарання. Тільки тоді ми матимемо прогрес у протидії корупції»,– зауважив виконавчий директор Transparency International Україна Олексій Хмара.

Опитування проводилося міжнародною організацією Pact з жовтня 2014 року по 11 листопада 2015 року. Були опитані 2000 українців з усіх регіонів, крім окупованого Криму та Донбасу.

Відповідно до опитування, проведеного у грудні минулого року Центром Разумкова, 30% українців вважають внутрішні загрози більш небезпечними для незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, ніж зовнішні. Серед усіх внутрішньодержавних загроз корупція вийшла на перше місце.

XS
SM
MD
LG