Доступність посилання

ТОП новини

Матіос: на головного експерта у справі МН17 було скоєно спробу повторного замаху


Анатолій Матіос
Анатолій Матіос

Заступник генпрокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що на головного експерта у справі катастрофи малайзійського «Боїнга» рейсу MH17 на Донбасі Олександра Рувіна було скоєно спробу повторного замаху.

Матіос нагадав, що експерт зазнав трьох кульових поранень і був більш ніж на півроку відсторонений через необхідність проведення складних оперативних втручань і лікування за кордоном.

«Після повернення в Україну повторно була здійснена спроба замаху, точніше на автомобіль, на якому пересувався Рувін», – сказав він.

Водночас Матіос не уточнив, коли саме це сталося.

18 листопада 2015 року було вчинено напад на директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Олександра Рувіна, головного судового експерта з розслідування авіакатастроф МН17, Іл-76 та подій у Іловайську. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 15 і ч. 1 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Тоді повідомлялося, що поліція розглядає як одну з версій замаху на Рувіна його професійну діяльність.

Сьогодні Матіос повідомив, що затримано безпосереднього виконавця, який обґрунтовано підозрюється в скоєнні замаху на умисне вбивство Рувіна. За словами головного військового прокурора, замовники ще не встановлені.

XS
SM
MD
LG