Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: на Донбасі зафіксували 29 випадків застосування сепаратистами зброї проти військових


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що на Донбасі протягом дня зафіксували 29 випадків застосування сепаратистами зброї проти українських військових.

Як повідомляє прес-центр штабу, сепаратисти з мінометів калібру 120 міліметрів один раз обстріляли українських військових біля Авдіївки, а з 82-міліметрових мінометів здійснили два обстріли поблизу підрозділів військових у Пісках.

«Використовуючи гранатомети, кулемети, стрілецьку зброю та снайперів, бойовики неодноразово стріляли по опорних пунктах українських воїнів у напрямку Станиці Луганської, Невельського, Опитного, Гнутова, шахти «Бутівка», Зайцева та Мар’їнки», – мовиться у повідомленні.

За даними штабу, біля Новотроїцького бойовики вели вогонь у бік позицій українських військових, здійснивши 35 пострілів із озброєння бойових машин піхоти.

В угрупованні «ДНР» заявили, що українські військові сьогодні випустили 18 мін по селу Веселе біля Донецька. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG