Доступність посилання

ТОП новини

До фракції «Блоку Порошенка» вирішили ввійти ще три депутати – парламентарі


Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олег Барна заявив, що до фракції вирішили ввійти ще троє депутатів.

Як сказав він журналістам після засідання фракції, це Юрій Бублик і Сергій Рудик, а також Андрій Немировський.

Перші двоє – позафракційні, пройшли до Верховної Ради від ВО «Свобода», третій – член групи «Воля народу», раніше представник «Самопомочі».

Заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко підтвердив у фейсбуці, що ці троє депутатів написали заяви про вступ до фракції.

За даними сайту Верховної Ради, станом на 11 квітня у фракції «Блоку Петра Порошенка» був 141 депутат. Разом із 81 депутатом фракції «Народного фронту» ці дві фракції, що нині ведуть переговори про створення коаліції й уряду, мали разом 222 голоси. Після вступу до фракції «Блоку Петра Порошенка» трьох нових членів ці дві фракції матимуть уже 225 голосів. Для створення коаліції необхідно не менш як 226.

Фракції «Блоку Петра Порошенка» і «Народного фронту» останнім часом вели переговори про створення коаліції з цих двох фракцій із залученням до неї нині позафракційних депутатів, щоб зібрати не менш як 226 голосів на свою підтримку. Наприкінці березня до фракції «Блоку Петра Порошенка» вже вступили три депутати протягом двох днів.

XS
SM
MD
LG