Доступність посилання

ТОП новини

В Ужгороді іноземні студенти вийшли на ходу пам’яті за вбитими однокурсниками


В Ужгороді студенти-іноземці, які навчаються в Ужгородському національному університеті, провели в понеділок ходу містом та запалили свічки у пам’ять про своїх двох товаришів-індійців, яких знайшли вбитими 10 квітня в одному з приватних будинків, де хлопці винаймали житло.

Студенти зібралися біля будівлі медичного факультету, де навчалися вбиті, та з плакатами і фото однокурсників пройшли мовчазною ходою вулицями Ужгорода.

Студенти-іноземці кажуть, що ситуація викликала відчуття страху в них, але нещасний випадок стався через особисті зв’язки потерпілих.

Убивство іноземних студентів із мотивів ксенофобії або з якихось інших мотивів расової належності відкидає також поліція.

Як повідомили у відділі комунікації ГУНП в Закарпатській області, студентів (23 і 24 років) 4-го курсу медичного факультету УжНУ поліцейські знайшли мертвими з численними ножовими пораненнями. Третій, віком 25 років, вижив. Його доставили у важкому стані в реанімацію й прооперували.

Того ж дня поблизу українсько-словацького кордону в Ужгороді поліцейські спільно з прикордонниками затримали двох молодих осіб, хлопця і дівчину, які намагалися незаконно перетнути кордон. У них знайшли два ножі зі слідами крові, а також речі вбитих: ноутбук, дорогий мобільний телефон, паспорти, студентські квитки, гроші тощо. Третього учасника злочину затримали на вулиці міста. Підозрювані у скоєнні вбивства іноземців – 22-річний житель Ужгородського району, раніше судимий за скоєння крадіжок, його 26-річний односелець та 21-річна жителька Перечинського району.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів). За цією статтею можливе покарання аж до довічного ув’язнення.

XS
SM
MD
LG