Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти продовжують використання зброї великого калібру на Донбасі – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО у вівторок повідомили, що за попередню добу підтримувані Росією сепаратисти 79 разів вели вогонь по позиціях ЗСУ вздовж всієї лінії розмежування. Як йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook, бойовики при обстрілах застосовували зброю великого калібру.

«Обстрілюючи з мінометів наші позиції в районах Пісків, Майорська, Зайцевого, Луганського, Кам’янки незаконні збройні формування 16 разів наносили вогневі удари калібром 120 та 82 міліметри. Найбільш активні дії ворога спостерігались поблизу Авдіївки, де противник з мінометів та зброї меншого калібру 19 разів обстрілював наші позиції», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється також про обстріли з боку сепаратистів у напрямку Станиці Луганської, Невельського, Опитного, Гнутового, Зайцева та Мар’їнки.

Українська сторона 8 разів відкривала вогонь у відповідь, зазначили у штабі.

Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військовослужбовців немає.

Станом на ранок 12 квітня сайти луганських і донецьких сепаратистів не повідомляють про те, як минула ніч на територіях, які вони контролюють. Водночас в угрупованні «ДНР» напередодні заявляли, що вдень ЗСУ випустили 20 мін на північній околиці Донецька.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG