Доступність посилання

ТОП новини

У Раді зареєстрували постанову про ухвалення заяви про відставку Яценюка


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

У Верховній Раді зареєстрували проект постанови про ухвалення заяви про відставку прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Раніше сьогодні член комітету Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя Руслан Сидорович від фракції «Самопоміч» повідомив, що комітет ухвалив рішення, згідно з яким рекомендує Верховній Раді задовольнити заяву Яценюка про відставку, а також додатково скасувати постанову про визнання результатів роботи уряду незадовільною.

Водночас інший член цього комітету представник фракції «Народний фронт» Дмитро Сторожук заявив, що фракція «Народний фронт» пропонує голосувати за звільнення Яценюка та призначення нового прем’єр-міністра однією постановою.

Сьогодні перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій оголосив про входження чотирьох народних депутатів України до складу фракції «Блок Петра Порошенка».

Після цієї заяви «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» мають більшість у парламенті та за регламентом Верховної Ради можуть створювати коаліцію і формувати уряд.

10 квітня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про рішення скласти повноваження прем’єра. Очікується, що 12 квітня відбудеться формування коаліції, а також буде сформовано новий склад Кабміну.

XS
SM
MD
LG