Доступність посилання

ТОП новини

Переговори про звільнення Савченко тривають – адвокат


Надія Савченко
Надія Савченко

Адвокат української льотчиці, народного депутата Надії Савченко Ілля Новіков заявляє, що переговори про звільнення українки тривають.

«Переговори про звільнення Надії не зірвані, а тривають, і вони зовсім не у безвиході. Мої слова минулого тижня, що ми очікуємо хороших новин найближчими днями, багато хто чомусь зрозумів так, що ці новини вже відбулися», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

За словами Новікова, дата 12 квітня називалася як одна з можливих дат обміну Савченко. «Була така пропозиція, вона деякий час обговорювалася й були ненульові шанси, що вона буде реалізована. Очевидно, що сьогодні обмін уже не відбудеться. Не втрачаємо холоднокровності, очікуємо, що буде далі», – сказав адвокат.

За його словами, новини про самопочуття Надії Савченко будуть 13 квітня. «І стежте за процесом Александрова та Єрофеєва. Вважайте, що це для нас певний орієнтир», – додав захисник.

Новіков також заявив, що в Кремлі «чудово знають» про стан здоров’я Савченко, бо «турбуються, щоб з їхнім цінним активом не сталося чогось непоправного». Раніше речник російського президента Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі не мають інформації про стан здоров’я Надії Савченко.

12 квітня Федеральна служба Росії з виконання покарань заявила, що консиліум лікарів після огляду ув’язненої громадянки України Надії Савченко не виявив необхідності її шпиталізації.

Українська громадянка, народний депутат України Савченко від 6 квітня оголосила нове сухе голодування з вимогою звільнити її або повернути до України. 5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років позбавлення волі 22 березня, звинувативши, зокрема, у причетності до вбивства російських журналістів, що незаконно перебували на Донбасі в лавах підтримуваних Росією сепаратистів. Російська влада раніше заявляла, що рішення про можливу передачу Савченко Україні може бути ухвалене лише після набрання чинності вироком у її справі.

XS
SM
MD
LG