Доступність посилання

ТОП новини

Росія: опозиціонер Яшин знімає кандидатуру з праймеріз ПАРНАС


Ілля Яшин
Ілля Яшин

Заступник голови російської опозиційної партії ПАРНАС Ілля Яшин вирішив зняти свою кандидатуру з «праймеріз» Демократичної коаліції.

Своє рішення він пояснив незгодою з тим, що після того, як лідер партії Михайло Касьянов був скомпрометований телепередачею «Касьянов день» на російському телеканалі НТВ, він не відмовився від першого місця у передвиборному списку коаліції.

«Я чекав від голови ПАРНАС добровільної відмови від квоти на перше місце у списку з формулюванням «хочу підтвердити право на лідерство і вивести коаліцію з-під удару», – написав Яшин 12 квітня на своїй сторінці у Facebook.

На його думку, це зміцнило б репутацію Касьянова як людину, яка «не тримається за статус, віддає пріоритет спільній справі і поводиться згідно з традиціями європейської політики».

При цьому рішенні перше місце у списку зайняв би кандидат, який переміг би на праймеріз, вважає Ілля Яшин.

Він заявляє, що продовжить роботу над політичними доповідями, які присвячені «злочинам найбільш одіозних представників путінського режиму».

«Що стосується формату моєї участі у виборах – рішення буде ухвалене найближчим часом», – наголосив Яшин.

У сюжеті російського телеканалу НТВ «Косьянов день» мовиться про лідера ПАРНАС Михайло Касьянова та його стосунках з соратниками по демократичній коаліції. У фільмі є сцени у ліжку за участю двох людей, зазначається, що вони схожі на Михайла Касьянова і Наталію Пелевіну, яка після цього сюжету призупинила своє членство у політичній раді ПАРНАС.

Запис, який НТВ представляє як розмову голови Касьнова і Пелевіної, містить, серед іншого, образливі відгуки про російських опозиціонерів Іллю Яшина та Олексія Навального.

XS
SM
MD
LG