Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Панами провела обшук в офісі фірми Mossack Fonseca


Представники прокуратури Панами, відповідальні за боротьбу з організованою злочинністю, провели 12 квітня обшуки в офісі юридичної фірми Mossack Fonseca за підозрою у відмиванні грошей і фінансуванні терористичної діяльності.

Приміщення було оточене поліцією кілька годин. У заяві Генеральної прокуратури Панами йдеться, що метою обшуку «був збір документів, що мають стосунок до публікацій в пресі, з яких випливає, що фірма використовувалася для незаконної діяльності».

Mossack Fonseca наполягає на повній законності своїх операцій, стверджуючи, що вона лише відкриває офшорні компанії та рахунки для різних клієнтів. Юридична фірма стверджує, що вона сама стала об’єктом злочинних дій, зламу її комп’ютерів, в результаті чого і було викрадено мільйони документів, що стали надбанням преси.

Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів і кілька газет в різних країнах оприлюднили 3 квітня документи фірми Mossack Fomseca, з яких випливає, що її послугами для організації офшорних фірм скористалися люди з урядових кіл кількох країн, їхні родичі, підприємці, представники спорту та культури.

Панамський уряд заявляє, що готовий вжити всіх заходів, щоб гарантувати прозорість фінансового сектора країни.

XS
SM
MD
LG