Доступність посилання

ТОП новини

Шуфрич не бачить шансів для створення нового уряду інакше, ніж через перевибори Ради


Нестор Шуфрич (архівне фото)
Нестор Шуфрич (архівне фото)

Політична криза в Україні, яка настала після двох років роботи коаліції та її уряду, не має вирішення в межах нинішнього складу парламенту, заявив з трибуни Верховної Ради депутат від «Опозиційного блоку» Нестор Шуфрич.

«Те, що зараз відбувається довкола складу уряду і коаліції – це національна ганьба. Хочете, щоб люди довіряли вам після цієї клоунади? Ви просто розвалюєте країну. І як розуміти фракцію, прем’єр від якої йде у відставку, а вона бере участь у формування нової коаліції? Це якийсь витончений мазохізм», – наголосив Шуфрич.

Він нагадав, що Захід чекає від України формування нового уряду.

«Згадуючи відомий анекдот, скажу: ви ж у цьому борделі хочете поміняти не лише ліжка? То змінюйте! Клієнти ждуть», – сказав Шуфрич.

За його словами, єдиний вихід з політичної кризи – іти на дострокові вибори. «Ідіть на вибори разом з вашим президентом і його офшорами! Не треба боятися свого народу», – підсумував депутат.

Те, що відбувається довкола уряду і коаліції, – ганьба – Шуфрич
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00

Раніше сьогодні спікер парламенту Володимир Гройсман заявив, що переговори щодо нового складу уряду 13 квітня триватимуть, а 14 квітня Верховна Рада має ухвалити рішення щодо відставки прем’єра Арсенія Яценюка і формування нового складу уряду.

Володимир Гройсман є провідним кандидатом на посаду прем’єр-міністра, але дві найбільші фракції Верховної Ради – «БПП» і «Народного фронту» наразі продовжують консультації щодо персонального складу Кабміну.

Голова парламентської фракції «БПП» Юрій Луценко уночі 13 квітня заявив, що переговори про формування нового уряду завершилися успішно. Натомість існування згоди щодо нового уряду заперечив представник потенційного партнера «БПП» по коаліції, «Народного фронту», Арсен Аваков.

12 квітня Верховна Рада України планувала розгляд питання відставки прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та нового складу Кабміну, проте цього так і не сталося. Яценюк оголосив про свою відставку 10 квітня.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського
XS
SM
MD
LG