Доступність посилання

ТОП новини

ООН закликає звільнити її співробітника, якого утримують в полоні у Донецьку


Організація Об’єднаних Націй закликає звільнити її співробітника, якого утримують бойовики у Донецьку.

«ООН глибоко стурбована тим, що один зі співробітників ООН утримується в Донецьку. Згідно з наявною інформацією, з полоненим добре поводяться», – йдеться у повідомленні інформаційного відділу Представництва ООН в Україні.

За повідомленням, ООН мобілізувала всі ресурси для забезпечення звільнення свого співробітника.

«ООН закликає всі сторони, а також засоби масової інформації, виявити повагу до співробітника організації та членів його родини у непростій ситуації, що склалася навколо його звільнення», – йдеться у повідомленні.

Як повідомила Уповноважена президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, співробітника моніторингової місії ООН, громадянина України, бойовики затримали 8 квітня.

«Всі ці дні міжнародні гуманітарні місії, СБУ, МЗС, мінська гуманітарна група доклали максимум зусиль, працювали в дипломатичній і політичній площині, задіяли всі можливі непублічні зусилля для звільнення українця, що має особливий міжнародний імунітет», – повідомила Геращенко.

«Ми закликаємо ОРДО негайно звільнити заручника! Ми закликаємо всі міжнародні організації й інститути звернути особливу увагу на ситуацію із заручниками, що утримуються в ОРДЛО, і вимагати від контрольованих Росією бойовиків негайного звільнення заручників», – написала вона.

Геращенко вважає, що цей випадок повинен актуалізувати питання звільнення полонених, утримуваних угрупованнями «ДНР» і «ЛНР» і його обговорення у всіх міжнародних організаціях.

Служба безпеки України раніше заявляла про перебування у полоні бойовиків 126 громадян України.

XS
SM
MD
LG