Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Касьянов назвав помилкою відмову Яшина від участі у праймеріз


Михайло Касьянов
Михайло Касьянов

Лідер російської «Партії народної свободи» (ПАРНАС) Михайло Касьянов називає «помилковим» думку російського опозиціонера Іллі Яшина про те, що він мав відмовитися від першого місця у передвиборному списку Демократичної коаліції через сюжет на російському телеканалі НТВ.

«Це як раз мета влади – залякати нас, роздробити, роз’єднати, нашкодити нашій можливості і здатності брати участь у виборах і продовжувати послідовну боротьбу. Вважаю, що не можна піддаватися на ці провокації. Тому, зрозуміло, я таку пропозицію Іллі Яшина не прийняв і прийняти не можу. Це було б абсолютно безвідповідально з мого боку, якби я це зробив», – заявив Касьянов 13 квітня у коментарі Радіо Свобода.

Лідер ПАРНАС зазначив, що рішення Іллі Яшина знятися з праймеріз Демократичної коаліції він також вважає помилковим.

«Хочу вірити, що він перегляне це рішення, повернеться у наші лави, і ми разом підемо на майбутні вибори», – додав Михайло Касьянов.

12 квітня заступник голови російської опозиційної партії ПАРНАС Ілля Яшин вирішив зняти свою кандидатуру з «праймеріз» Демократичної коаліції. Своє рішення він пояснив незгодою з тим, що після того, як лідер партії Михайло Касьянов був скомпрометований телесюжетом «Касьянов день», він не відмовився від першого місця у передвиборному списку коаліції.

У сюжеті російського телеканалу НТВ «Косьянов день» мовиться про лідера ПАРНАС Михайло Касьянова та його стосунках з соратниками по демократичній коаліції. У фільмі є сцени у ліжку за участю двох людей, зазначається, що вони схожі на Михайла Касьянова і Наталію Пелевіну, яка після цього сюжету призупинила своє членство у політичній раді ПАРНАС.

Запис, який НТВ представляє як розмову голови Касьнова і Пелевіної, містить, серед іншого, образливі відгуки про російських опозиціонерів Іллю Яшина та Олексія Навального.

XS
SM
MD
LG