Доступність посилання

ТОП новини

Коаліція підтримує кандидатуру Парубія на посаду спікера Ради – депутати


Андрій Парубій
Андрій Парубій

Коаліція підтримує кандидатуру Андрія Парубія на посаду спікера Верховної Ради України. Про це повідомили народні депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко і Світлана Заліщук у своєму Facebook.

«Ми проголосували, що коаліція підтримує Андрія Парубія у спікери парламенту і Ірину Геращенко в перші віце-спікери», – написав Гончаренко.

На кандидатурі спікера Парубія наполягали у «Народному фронті», він є представником фракції цієї політичної сили.

Також коаліція на своїх зборах підтримала кандидатуру спікера Верховної Ради України Володимира Гройсмана на посаду прем’єр-міністра України.

До цього часу між фракціями «Народний фронт» і «Блок Петра Порошенка» тривали переговори щодо нового складу уряду, оскільки 10 квітня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про відставку.

Як раніше сьогодні заявив спікер Верховної Ради та кандидат на посаду прем’єра Володимир Гройсман, 14 квітня парламент має ухвалити рішення щодо відставки прем’єра Арсенія Яценюка та формування нового складу уряду.

Згодом перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій достроково закрив ранкове засідання парламенту. Він заявив, що дві фракції «Народний фронт» і «Блок Петра Порошенка» попросили оголосити перерву, а також повідомив, що відбувається засідання цих фракцій.

XS
SM
MD
LG