Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман: новий уряд буде нетерпимий до корупції


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Спікер Верховної Ради України і кандидат на посаду прем’єра Володимир Гройсман, виступаючи в парламенті, запевняє, що новий уряд під його керівництвом у разі його формування буде «нетерпимий до корупції».

«Присягаюся, що цей уряд, якщо буде сформований у залі парламенту, буде нетерпимий до корупції, буде відповідально ставитись до завдань, які ставляться перед державою, буде робити все, щоб забезепчити стабілізацію розвитку. Уряд має налагодити діалог з українським суспільством. Маємо створити владу нової якості, яка відповідає за свої дії і результат», – сказав Гройман, виступаючи з трибуни парламенту.

За словами спікера, він «не рветься в уряд», але зробить все від себе залежне для розвитку держави.

«Я не рвуся на посаду прем’єра, але розумію, що ми маємо діяти. Бо маємо трьох ворогів: корупція, неефективність державного управління і популізм, страшніший за ворога, який діє на сході нашої країни», – наголосив Гройсман.

«Присягаю, що служитиму українському народу і зроблю все. Щоб ні вам, ні президентові, ні українському народові не було соромно за мою роботу. Слава Україні!» – завершив свій виступ Гройсман.

Після цього депутати перейшли до виступів.

Раніше сьогодні Арсеній Яценюк закликав Верховну Раду підтримати його відставку, а президент Петро Порошенко висунув кандидатуру Володимира Гройсмана, запропоновану коаліцією.

Відповідно до чинного законодавства, прем’єр-міністр України призначається на посаду Верховною Радою за поданням президента. Подання президент України вносить за пропозицією коаліції. Члени Кабінету міністрів України, крім міністра оборони і міністра закордонних справ, призначаються на посаду Верховною Радою за поданням прем’єра.

XS
SM
MD
LG