Доступність посилання

ТОП новини

Суд почав розгляд клопотання про арешт Каська


Віталій Касько
Віталій Касько

Печерський районний суд Києва розпочав розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу колишньому заступнику генерального прокурора України Віталію Каську. У відводі представників державного обвинувачення, про що просив захист Каська, суд відмовив.

Захист, мотивуючи це клопотання, заявив, що не встановлені повноваження прокурора як учасника судового процесу під час розгляду цього клопотання.

Слідчий суддя Олег Білоцерківець відмовив у задоволенні цього клопотання, вважаючи його невмотивованим.

Після цього захисники попросили суд забезпечити рівні умови для всіх учасників процесу, зокрема, для захисту, оскільки засідання проходить у маленькій залі і немає належних умов для роботи.

Суд оголосив півгодинну перерву для вирішення цього питання.

Пізно ввечері 10 квітня Генеральна прокуратура вручила повідомлення про підозру колишньому заступникові генпрокурора Віталієві Каську. Як повідомив Радіо Свобода прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко, Каська підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу, у справі, «пов’язаній із махінаціями з державним житлом».

Генпрокуратура подала до суду клопотання про обрання екс-заступникові генерального прокурора Віталієві Каську арешту як запобіжного заходу.

Касько відкидає звинувачення на свою адресу і заявляє про намір відомства дискредитувати його.

15 лютого Віталій Касько повідомив про звільнення з посади заступника генпрокуратури України, назвавши серед причин корупцію всередині відомства. У Генпрокуратурі назвали рішення Каська «піаром».

XS
SM
MD
LG