Доступність посилання

ТОП новини

Путін визнав достовірність «панамського досьє»


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін в ході «прямої лінії» визнав достовірними оприлюднені дані західних ЗМІ про офшорну діяльність.

При цьому він зазначив, що автори «панамського досьє» нікого не звинувачують, а «наводять тінь на тин», і «потрапили пальцем в небо або, може, в інше місце».

Путін додав, що кількість інформаційних «вкидань» із наближенням до виборів у Росії буде зростати, але маніпулювати громадською думкою не вдасться. Відповідаючи на питання про свого друга, віолончеліста Сергія Ролдугіна, який також фігурує в «панамських документах», він сказав, що «у Ролдугіна вже нічого немає, він залишився ще винен після своїх придбань».

3 квітня Міжнародний консорціум журналістських розслідувань опублікував матеріал про корупцію у вищих ешелонах влади в декількох країнах світу. Головний розділ «російської частини» документів присвячений близькому до президента Росії петербурзькому віолончелісту Сергію Ролдугіну і «мережі офшорів», «пов’язаних з Путіним». Зокрема, в розслідуванні стверджується, що близькі Володимиру Путіну люди через банк «Росія» і панамські офшорні компанії «відмили» понад 2 мільярди доларів.

XS
SM
MD
LG