Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: суд у справі екс-депутата Криму Ганиша продовжиться 12 травня


Василь Ганиш
Василь Ганиш

Чергове засідання у справі екс-депутата Криму Василя Ганиша, якого звинувачують у державній зраді, відбудеться в Дніпровському районному суді Києва 12 травня.

Перерва в судових засіданнях пов’язана з тим, що Ганишу 17 квітня проведуть операцію, повідомив проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» адвокат обвинуваченого Андрій Руденко.

За словами адвоката, операція запланована в Науково-практичному центрі дитячої кардіології та кардіохірургії, де протягом тижня проводять операції дорослим пацієнтам фахівці з-за кордону.

«Щоб жити, моєму підзахисному необхідно хірургічне втручання. Це коронарографія і стентування. Після операції йому буде необхідно кілька днів лежати в лікарні», – сказав Руденко.

Останнє засідання у справі Ганиша проходило 13 квітня.

Василя Ганиша затримали 28 квітня 2015 року за виїзді з Криму співробітники СБУ спільно з українською Держприкордонслужбою. Колишній депутат був узятий під варту, оскільки перебував у розшуку, а Генпрокуратура України винесла йому підозру в скоєнні державної зради.

За версією українських слідчих, Ганиш був одним із тих, хто голосував за проведення «референдуму» про статус Криму, і тим самим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України. Також політику інкримінують, що він 11 квітня 2014 року голосував за ухвалення російської конституції Криму на засіданні підконтрольного Росії парламенту Криму.

Сам екс-депутат заявляє, що він був єдиним в залі кримського парламенту, хто проголосував проти проведення «референдуму». На його думку, звинувачення в державній зраді є необґрунтованими.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG