Доступність посилання

ТОП новини

Україна повертає Нідерландам вкрадені зловмисниками картини – Грицак


Служба безпеки України знайшла картини, викрадені у нідерландському Західнофризькому музеї з міста Горн. Про це 14 квітня під час брифінгу повідомив голова спецслужби Василь Грицак.

«Ми займалися розшуком цих картин приблизно чотири місяці. Робота велася одночасно в 10 регіонах України, опитали сотні людей. Був вжитий ще більший комплекс оперативно-розшукових заходів для встановлення місця перебування цих картин», – сказав голова СБУ.

Українська спецслужба змогла наразі знайти чотири полотна.

У 2010 році в Нідерландах викрали 24 картини 16–17 століть. Вартість всієї колекції становить приблизно 10 мільйонів євро.

Картини, які були вкрадені в 2005 році з Музею Західної Фрисландії в місті Горн (Нідерланди), за словами керівництва музею, були в руках українських збройних формувань.

Переговори про повернення картин нідерландська сторона вела з представником батальйону ОУН-2 Борисом Гуменюком, який просив грошову компенсацію за їхнє повернення та зміг надати фото одного полотна, але згодом припинив контакти.

У лютому 2016 року німецькі засоби інформації повідомляли, що картини початково перебували у президента алчевського футбольного клубу «Сталь» Володимира Полубатка.

XS
SM
MD
LG