Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Байден домовилися про кредитні гарантії для України


Джо Байден (Л) і Петро Порошенко
Джо Байден (Л) і Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко та віце-президент США Джо Байден під час телефонної розмови домовилися про виділення Україні третього траншу кредитних гарантій.

«Було домовлено, що найближчим часом буде укладено угоду про виділення третього траншу кредитних гарантій у розмірі 1 мільярд доларів США», – повідомили у прес-службі Адміністрації президента України.

«Віце-президент Байден привітав формування нової коаліції та уряду на чолі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом. Президент Порошенко наголосив, що новий уряд продовжить реформи, активно співпрацюватиме з МВФ і виконуватиме Мінські домовленості», – додали в Адміністрації українського президента.

1 квітня під час візиту до США Порошенко домовився з Байденом, що Україна отримає третій транш кредитних гарантій США на суму 1 мільярд доларів після формування нового уряду.

14 квітня Верховна Рада обрала новим прем’єр-міністром Володимира Гройсмана, задовольнивши прохання Арсенія Яценюка про відставку. Також парламент проголосував за персональний склад нового уряду України і з третьої спроби затвердив програму діяльності Кабінету міністрів.

XS
SM
MD
LG