Доступність посилання

ТОП новини

Байден: Україна має використати оновлену політичну стабільність для здійснення реформ


Віце-президент США Джо Байден та президент України Петро Порошенко, архівне фото (©Shutterstock)
Віце-президент США Джо Байден та президент України Петро Порошенко, архівне фото (©Shutterstock)

Віце-президент США Джо Байден заявив, що Україна має використати оновлену політичну стабільність для просування реформ, зокрема виконання зобов’язань перед Міжнародним валютним фондом. Про це інформує Білий дім за підсумками телефонної розмови у четвер Джо Байдена з президентом України Петром Порошенком.

Байден також наголосив на актуальності питання про призначення нового генпрокурора України, «який би підтримав зусилля Антикорупційного агенства і надав рішучу підтримку роботі реформаторів».

Раніше у п’ятницю прес-служба українського президента за наслідками бесіди по телефону Порошенка і Байдена заявила, що йшлося про виділення Україні третього траншу кредитних гарантій. Також Байден привітав формування нової коаліції та уряду на чолі з Володимиром Гройсманом.

Віце-президент США також висловив занепокоєння через ескалацію насильства на сході України та закликав до негайного звільнення Надії Савченко.

Востаннє віце-президент США Джо Байден телефонував до нині екс-прем’єра Арсенія Яценюка 10 квітня, заявляючи про необхідність здійснення реформ в країні. Пізніше цього дня Яценюк оголосив, що йде у відставку.

XS
SM
MD
LG