Доступність посилання

ТОП новини

Віру Савченко другий день не пускають на побачення з сестрою – адвокат


Сестра Надії Савченко Віра
Сестра Надії Савченко Віра

Віру Савченко другий день не пускають на побачення з ув’язненою в Росії громадянкою України Надією Савченко. Про це повідомив адвокат Микола Полозов.

За його словами, начальник СІЗО в Новочеркаську Ростовської області 14 квітня відмовився надати дозвіл на побачення, мотивуючи це наказом міністерства юстиції Росії. Цей наказ визначає, що таким засудженим, як Надія Савченко, «побачення з родичами надається на підставі дозволу головуючого в судовому засіданні у кримінальній справі або голови суду».

«Віра була змушена їхати до ростовського Донецька, розташованого за 140 кілометрів від СІЗО, до суду, де було винесено вирок Надії Савченко. Як з’ясувалося, в суді ніяких наказів Мін’юсту Росії не читали, дозвіл на побачення давати відмовилися, «відфутболили» Віру назад до СІЗО», – написав адвокат Полозов у Facebook.

Сам Микола Полозов 14 квітня зміг побачитися з Надією Савченко і за підсумками зустрічі з нею вказав, що Савченко почувається погано.

Надія Савченко від 6 квітня тримає сухе голодування з вимогою повернути її до України.

22 березня Донецький міський суд Ростовської області визнав Надію Савченко винною, зокрема, у причетності до вбивства російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, а також у незаконному перетині кордону Росії та засудив її до 22 років ув’язнення. 5 квітня вирок набрав чинності. Надія Савченко категорично відкинула звинувачення і вирок, як і сам суд над нею.

XS
SM
MD
LG