Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Чехії: російським журналістам не дали акредитації після перевірки спецслужб


Чернінський палац у Празі, будівля МЗС Чехії
Чернінський палац у Празі, будівля МЗС Чехії

У Міністерстві закордонних справ Чехії повідомили, що двом російським журналістам відмовили в акредитації на підставі інформації, яку надали спецслужби країни за результатами перевірки. У чому полягає ця інформація, не уточнили, посилаючись на таємність цих даних.

При цьому, пояснила Радіо Свобода керівник прес-служби МЗС у Празі Міхаела Лаґронова, відмова в акредитації не означає, що журналісти мусять припинити працювати в Чехії – їм лише буде відмовлено в доступі на офіційні заходи.

Один із цих двох російських журналістів, кореспондент газети «Вечірня Москва» Володимир Снєгирьов, сказав Радіо Свобода, що має намір звернутися до суду, щоб оскаржити відмову продовжити його акредитацію. За словами журналіста, що працює у Празі з 2014 року, попередні два роки він отримував акредитацію без проблем і не розуміє, з чим пов’язана нинішня відмова, але за публікаціями чеських засобів інформації і з розмов із місцевими журналістами робить припущення, що ситуація пов’язана з чеською контррозвідкою.

13 квітня в Росії Міністерство закордонних справ уже висловлювало протест проти відмови продовжити акредитацію двом росіянам і заявляло, що не залишить ці дії без належної реакції.

XS
SM
MD
LG