Доступність посилання

ТОП новини

У Києві закидали димовими шашками будівлю «Росспівробітництва»


У Києві невідомі закидали димовими шашками і фальшфеєрами територію представництва російського Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників за кордоном і міжнародної гуманітарної співпраці, відомого як «Росспівробітництво», повідомили в цьому представництві і в Національній поліції.

Учасники акції також принесли автомобільні шини й намагалися підпалити їх біля будівлі, але через дощ їм це не вдалося.

Зокрема, як заявили у прес-службі посольства Росії в Україні агентству «Інтерфакс-Україна», в акції брали участь близько 15 осіб, а метою акції було висловити підтримку ув’язненій у Росії народному депутатові України Надії Савченко. В перебігу акції ніхто не потерпів.

Як пише агентство, в соцмережах з’явилася інформація про те, що акцію на підтримку українців, утримуваних у Росії, проводили об’єднання С14 спільно з «Правим сектором».

А в головному управлінні Національної поліції в Києві повідомили агентству «УНІАН», що учасників акції було близько 20 і що вони розбіглися, коли на місце події почали прибувати патрулі правоохоронців.

Як сказали в поліції, наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за фактом події. В поліції не виключили, що воно може бути відкрито за статтею «Хуліганство» або «Навмисне пошкодження чужого майна».

«Росспівробітництво» підпорядковане МЗС Росії, російська держава надає цьому відомству мільярди рублів, зокрема, на поліпшення образу Росії за кордоном.

XS
SM
MD
LG