Доступність посилання

ТОП новини

Міністр промисловості Іспанії подав у відставку через ймовірні зв’язки з офшорними компаніями


Міністр промисловості Іспанії Хосе Мануель Сорія подав у відставку після повідомлень про ймовірні зв’язки з офшорними компаніями згідно з даними розслідування «панамських документів»

Два іспанських засоби масової інформації повідомили, що мають документи, які свідчать про те, що Сорія очолював разом з братом офшорну фірму.

Сам міністр, який оголосив про відставку 15 березня, заперечив будь-які звинувачення на свою адресу.

Раніше прем'єр-міністр Ісландії пішов у відставку після того, як «панамські документи» пов’язали його з офшорною компанією.

3 квітня Міжнародний консорціум журналістських розслідувань опублікував матеріал про корупцію у вищих ешелонах влади в декількох країнах світу. Автори міжнародного журналістського розслідування стверджують, що панамська юридична компанія Mossack Fonseca допомагала деяким своїм клієнтам відмивати гроші, ухилятися від сплати податків і обходити різні санкції.

Розслідування базується на документах компанії Mossack Fonseca (Панама, Британські Віргінські острови), які отримало німецьке видання Süddeutsche Zeitung та поділилося з колегами з Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (International Consortium of Investigative Journalists) та OCCRP (Проект розслідування корупції й організованої злочинності).

Репортери із 76 країн опрацювали понад 11 мільйонів документів щодо офшорних компаній та їхніх власників. В Україні фігурантом розслідування став, зокрема, президент Петро Порошенко.

XS
SM
MD
LG