Доступність посилання

ТОП новини

Підрозділ ДАІ у Криму, що обмінює номери української реєстрації на російські, скоротив години роботи


Реєстраційно-екзаменаційний підрозділ ДАІ анексованого Росією Криму в Сімферополі, що займається обміном кримських номерів української реєстрації на російські, припинив роботу в цілодобовому режимі, який раніше запровадили через великі черги наприкінці березня.

Як повідомляє «Крим.Реалії», напередодні ввечері на майданчику техогляду УДІБДР Криму в Сімферополі, що обслуговує водіїв Сімферопольського і Бахчисарайського районів, не було жодного експерта чи співробітника інспекції, хоча автомобілі з номерами АК періодично під’їжджали для проходження техогляду. З вечора черги не було, однак, як повідомили водії, вона тепер утворюється в ранкові години.

Крім того, за словами власників автомобілів, як і раніше, зберігається черга на здачу документів після проведення техогляду. Отримавши номер на бланку пройденого техогляду, потрібно чекати кілька днів.

Співробітники підрозділу ДАІ не коментують ситуацію.

У підконтрольній Росії ДІБДР Криму попередили, що з 1 квітня дають ще 10 днів на перереєстрацію авто і заміну українських номерів на російські. Тим, хто не встигне зробити це у встановлений термін, загрожує штраф. Зокрема, водіїв автомобілів з українськими реєстраційними номерами штрафуватимуть на 500-800 російських рублів, а при «виявленні повторного порушення» – до 5 тисяч рублів з можливим позбавленням водійських прав.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG