Доступність посилання

ТОП новини

Кількість обстрілів на Донбасі є сталою – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі повідомляє, що до 18:00 16 квітня підтримувані Росією сепаратисти здійснили 24 обстріли. Це на один обстріл менше, ніж за такий же період попередньої доби.

За даними українських військових, бойовики в Авдіївці вели вогонь з мінометів, а також застосовували кулемети великого калібру, гранатомети та стрілецьку зброю.

«Всього у промисловій зоні режим тиші бойовиками було порушено сім разів. У напрямку Березового поруч з мінометами наші укріплення було обстріляно ворожими снайперами. Окрім цього, обстріли по силах АТО було зафіксовано в районах Гранітного, Станиці Луганської, Попасної, Новотроїцького, Луганського та Мар’їнки», – ідеться в повідомленні.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують у 33 порушеннях режиму припинення вогню, обстрілах у районах Горлівки та Донецька.

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють, але стверджують, що ЗСУ переміщують до Станиці Луганської танки та самохідні артилерійські установки.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG