Доступність посилання

ТОП новини

Суд заарештував мера Вишгорода Момота на два місяці


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Печерський районний суд Києва обрав міському голові Вишгорода Олексію Момоту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави в розмірі 5 мільйонів гривень.

Напередодні сторона обвинувачення просила суд про обрання Момоту запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 10 мільйонів гривень.

Сам Момот стверджує, що його затримання ініціювали особи, незадоволені тим, що «за останні три місяці діяльності міськради місту повернуто понад сім гектарів площ, незаконно відведених попередньою владою». Також він повідомив, що в понеділок, 18 квітня, на сесії Вишгородської міськради планувався розгляд питання повернення 3,5 гектара території, де раніше розташовувався комунальний стадіон.

Працівники прокуратури Київської області спільно з працівниками Головного управління СБУ в Києві та Київській області 14 квітня затримали мера Вишгорода Олексія Момота. За версією слідства, він разом із чотирма спільниками вимагав від представника будівельної фірми неправомірну вигоду в сумі 300 тисяч доларів, а також приміщення площею 4 тисячі квадратних метрів у новобудові. У початковому повідомленні СБУ йшлося про вимагання одного мільйона євро хабара.

Проти затримання міського голови протестують громадські активісти Вишгорода.

XS
SM
MD
LG